Negen Verbondsnamen van YAHWEH voor gebedsstrijders!

Verspreid de liefde

COVENANTAL PRAYER NAMES OF YAHWEH

A condensed prayer with just the slogans in bold is found in our local assembly materials.

Facebook-link https://www.facebook.com/notes/the-christs-assembly-worldwide/nine-covenant-names-of-yahweh-for-prayer-warriors/463914810385882

Het is belangrijk om deze negen verbondsnamen van YAHWEH te begrijpen. Gebedsstrijders zouden hen tot de kern van hun gebedsleven moeten toevoegen.

Sommigen praten over zijn schild en wapenrusting. YAHWEH heeft ons echter een geweldig militair fort gegeven, Zijn naam genoemd.

"De naam van YAHWEH is een sterk kasteel / fort, de rechtvaardigen rennen erin en ze worden gered." (Uit Spreuken 18:10 Vaak is dit Hebreeuwse woord voor een kasteel, niet alleen een toren zoals gebruikt in KJV. Zie 1 Kronieken 27:25)

In dit artikel concentreren we ons op de namen die verklaard worden als een verbondstitel die specifiek verbonden is met de naam YAHWEH.

We demonstreren negen van de verbondsnamen van YAHWEH om heiligen toe te rusten in jullie spirituele oorlogvoering. In je gebedsleven kun je aanspraak maken op deze namen, het gezag en de verbondsrechten die je in Hem hebt. Soms moet je jezelf eraan herinneren dat Satan je territorium heeft gestolen. Bid met gezag in deze verbonden die YAHWEH met u heeft gesloten.

"En wat je ook doet in woord of daad, doe alles in de naam van YAHWEH Yahshua, dank God en de Vader door hem." (Collossians 3:17)

 

    YAHWEH Yireh (YAHWEH onze leverancier)

Genesis 22
13 En Abraham sloeg zijn ogen op en keek, en zie achter [hem] een ram die met zijn horens in het struikgewas was gevangen; en Abraham ging heen en nam de ram, en offerde hem op als brandoffer in plaats van zijn zoon. .
14 En Abraham noemde de naam van die plaats YAHWEH jireh; zoals tot op de dag van vandaag wordt gezegd: op de berg des HEEREN zal het gezien worden.

YAHWEH voorziet in al onze behoeften overeenkomstig Zijn rijkdom in heerlijkheid door Ha Meschiac Yahshua - Jezus de Christus. (Uit Filippenzen 4:19)

 

    YAHWEH Nissi (YAHWEH onze banier)

Exodus 17
15 En Mozes bouwde een altaar, en noemde de naam ervan YAHWEH nissi:
16 Want hij zeide: Omdat de HEERE gezworen heeft dat de HEERE oorlog zal voeren tegen Amalek van geslacht op geslacht.

YAHWEH vecht voor ons. (uit Nehemia 4:20)

 

    YAHWEH Rapha (YAHWEH onze genezer)

Exodus 15
26 En zeide: Indien gij ijverig naar de stem van de HEERE, uw God, luistert, en doet wat recht is in zijn ogen, en gehoor geeft aan zijn geboden, en al zijn inzettingen onderhoudt, dan zal ik geen van deze ziekten over u, die Ik over de Egyptenaren heb gebracht; want Ik ben de HERE, die u geneest.

Door Zijn striemen werden we genezen. (Uit Jesaja 53: 5 en 1 Petrus 2:24)

 

    YAHWEH Sabaoth (YAHWEH van gastheren)

1 Samuël 17
45 Toen zeide David tot de Filistijn: Gij komt tot mij met zwaard, en met speer, en met schild; maar ik kom tot u in de naam van YAHWEH der heerscharen, de God van de legers van Israël, die gij heb je getrotseerd.

Zo zegt YAHWEH de Koning van Israël, verlosser YAHWEH der heerscharen; Ik ben de eerste, en ik ben de laatste; en naast mij is er geen god. (Uit Jesaja 44: 6)

    YAHWEH Shalom (YAHWEH onze vrede)

Rechters 6
23 En YAHWEH zei tot hem: Vrede zij u; vrees niet: gij zult niet sterven.
24 Toen bouwde Gideon daar een altaar voor YAHWEH, en noemde het YAHWEH Shalom: tot op de dag van vandaag is het nog in Ofra van de Abiezrieten.

En de God van vrede zal Satan binnenkort onder uw voeten vermorzelen. De genade van onze Heer Jezus Christus zij met u. Amen. (Uit Romeinen 16:20)

    YAHWEH Tsidkenu (YAHWEH onze gerechtigheid)

Jeremia 23
6 In zijn dagen zal Juda behouden worden, en Israël zal veilig wonen; en dit is zijn naam, waarmee hij genoemd zal worden: YAHWEH ONZE RECHTVAARDIGHEID.

Geen enkel wapen dat tegen ons wordt gevormd zal gedijen, want onze gerechtigheid is van YAHWEH Yahshua. (Uit Jesaja 54:17)

 

    YAHWEH Rohi (YAHWEH onze Herder)

Psalm 23
1 - De HERE is mijn herder; Ik zal niet willen.
2 - Hij doet mij neerliggen in groene weiden; hij leidt mij langs stille wateren.
3 - Hij herstelt mijn ziel: hij leidt mij op de paden der gerechtigheid ter wille van zijn naam.
4 - Ja, hoewel ik door het dal van de schaduw des doods wandel, zal ik geen kwaad vrezen, want gij zijt met mij; uw stok en uw staf troosten mij.

Zie, de Bewaarder van Israël sluimert noch slaapt. (Uit Psalm 121: 4)

 

    YAHWEH Shammah (YAHWEH is bij ons.)

Ezechiël 48
35 - Het was ongeveer achttienduizend maten; en de naam van de stad zal vanaf die dag zijn: YAHWEH is daar.

Hij zal ons nooit verlaten of verlaten. (uit Hebreeën 13: 5)

 

    YAHWEH MiKadishkim (YAHWEH onze heiligheid.)

Leviticus 20
8 En onderhoudt Mijn inzettingen en doet dezelve; Ik ben de HEERE, Die u heiligt.

Want zowel Hij (Yahshua) die heilig is als zij die geheiligd zijn, zijn allemaal één; om welke reden schaamt Hij (Yahshua) zich niet om hen broeders te noemen (uit Hebreeën 2:11)

De definitie van de naam YAHWEH is "Hij die alles is, heeft een verbond gesloten om het met jou te delen."

In een toekomstige studie zullen we meer namen toevoegen aan het begrip van deze gebedsstrijder voor uw opbouw.

YAHWEH elohanu

YAHWEH echad

YAHWEH melek

en de vele andere namen zonder de titel YAHWEH.

 

Een beknopte lijst met alleen de vetgedrukte slogans is te vinden in ons plaatselijke montagemateriaal.

Download / print the condensed print version

Geef een reactie