Hoe Mary Magdelene werd verlost van demonische bezetenheid van 7 duivels

Verspreid de liefde
De lectionaire preek nr. 380 van vandaag behandelde de blijde tijding van het Koninkrijk over hoe Maria Magdelene en vele anderen werden bevrijd van demonische kwellingen. Van Maria Magdelene werden zeven duivels uit haar lichaam verdreven. Niet alleen persoonlijke zonden, maar ook gezinszonden, maar ook gemeenschaps- en nationale zonden gaven de demonen het recht om in haar lichaam te blijven. Toen Jezus de "blijde tijding van het Koninkrijk" verkondigde, werden de mensen genezen. Dit is wat Hij overal deed. Onderwijzend “bekeert u, want het koninkrijk der hemelen is nabij”. Zijn bestuur over de Koninkrijkswet werd onderwezen, dat niet alleen de persoonlijke zonden omvat, maar ook de nationale zonden (aangezien "zonde overtreding van de wet is" 1 Johannes 3: 4 en 70% van Gods wet is alleen van toepassing op nationaal niveau). Wanneer hemel en aarde voorbijgaan, zal er nog steeds geen jota of tittel van de wet overgaan, en zelfs nadat eindelijk alle profetieën en onvervulde nationale wetten zijn vervuld (dwz de letterlijke 1000-jarige regering van Christus, zal de leeuw neerleggen met het lam, enz.) dan staat er dat sommige “jots en tittles uit de wet kunnen gaan”. Dit zijn algemene gemakkelijke en vreedzame waarheden. Vreedzamere waarheden dan welke dan ook bekend bij de mensheid, dus het is een wonder waarom atheïstische regeringen degenen willen vernietigen die dit goede nieuws verkondigen. In ieder geval is de geestelijke gebondenheid belangrijker om mee om te gaan dan welke andere dan ook. De zonden houden de geestelijke duivels aan de macht over ons. Maar hoewel we nog niet volmaakt zijn, staat er in Openbaring dat we tenminste de duivel kunnen overwinnen “door het bloed van het lam en door het woord van ons getuigenis”.