De Jeruzalemkerk verhuisde naar Groot-Brittannië, en de Apostolische Stoel van Glastonbury, later het "Tweede Rome" genoemd. Veel Britse heiligen uit de 1e-2e eeuw getuigen hiervan, zie bijgevoegde pdf van Saints

Verspreid de liefde

Er zijn veel mensen geïnteresseerd in de regels van de apostolische successie van de vroege bisschoppen van Jeruzalem. De meeste mensen weten dat de heilige David van Wales tijdens zijn bezoek aan Jeruzalem als bisschop werd ingewijd. Hij staat in de regels, zoals de heilige Jozef van Arimathea, en de heilige Johannes in veel van de regels van apostolische opvolging van de ware orthodoxe kerk.

De heilige Jacobus de Heilige Apostel werd door de apostelen de eerste bisschop van Jeruzalem genoemd. Hij wordt vermeld in een van de verschillende regels van apostolische opvolging in de oosterse kerk (hoewel de Roomse Kerk niet graag andere erfopvolgingen erkent dan die van Petrus in Rome. meer bewijs voor de Britse opvolging dan enig ander).

Sommige mensen wijzen graag op de geaccepteerde orthodoxe regels van de Jeruzalem Apostolische opvolging van bisschoppen dat Marcus, de bisschop van Jeruzalem vanaf 135 nC, zijn strijd voor de Hebreeuwse bediening van zijn voorgangers had opgegeven. Hier is geen bewijs voor, behalve dat hij hun eerste "heidense" bisschop wordt genoemd, en dat was toen de Joden door de Romeinse regering werden verboden. Veel van de gebeden van deze lijn bevatten tegenwoordig dagelijkse gebeden in de kapellen van de orthodoxe anglicaanse kerk, waarbij het Hebreeuwse gebed wordt gezongen "Hoor, Israël”Ten tijde van de dagelijkse communie.

De meeste historici waren het erover eens dat ze niet kunnen bewijzen wat alle bisschop Marcus in Jeruzalem veranderde, maar dat ze daar onder slavernij waren. Het werd hen inderdaad door de Romeinen verboden om veel dingen te doen, en om deze reden vertrokken er nog veel meer zoals Christus hun had opgedragen "wanneer je de gruwel van verwoesting ziet, vlucht dan naar de bergen, enz." Er lijkt geen enkel bewijs te zijn van enige doctrines die Marcus heeft overgenomen. In de Didascalia, die zelfs tijdens het hoogtepunt van de vervolging weergalmde, is het duidelijk dat onder de dagelijkse diensten de sabbat altijd een hoge plaats innam. Er staat veel meer in ons boek "de 7e dagsabbat in de orthodoxe kerk“.

Misschien is de lijn van Culdees van Saint John beter, aangezien zijn opvolgers (zoals Polycarpus en Polycrates enz. Sterker vasthielden aan het Pascha, Feesten en Sabbatten. Ze gaven niet toe aan de druk van Rome en bleven alle bisschoppen leiden. van Anatolië. Hun opvolgers werden de bisschoppen van Lyon in Frankrijk / Gallië. Ze wijdden later veel van de vroege Britse kerk in. Sommigen zeggen dat het wederzijdse steun in beide richtingen was, door het sturen en ontvangen van de Keltische missionarissen. De Keltisch-orthodoxe kerk van de Culdees heeft een grote bibliotheek over het onderwerp.

Toch is er misschien nog iets met de Jeruzalemlinie. We hebben langere geschiedenissen opgetekend van bisschop (apostel) James, bijgenaamd de Rechtvaardige, die ook betrokken was bij het verplaatsen van de kerk in Jeruzalem naar Groot-Brittannië. Vind bijgevoegd in de volgende pdf, een korte lijst van Britse heiligen uit de eerste en tweede eeuw. Deze kwamen voornamelijk van de kerk in Jeruzalem en bleven in Groot-Brittannië. De latere interactie van deze Culdees weer terug in Jeruzalem begon niet zomaar met de heilige David. Er was een constante interactie. De moeder van Constantijn is slechts een voorbeeld van de familietraditie van het zeilen van Groot-Brittannië naar Jeruzalem, aangezien ze van de Arimathea-linie was via King Coel, die begraven ligt in Glastonbury. 
Dus hier is een gedeeltelijke opsomming van onze Culdees-beweging (Jozef werd de eerste Culdee genoemd), waar ze met succes uit de vervolgingen daar in Jeruzalem en later in het hele Oosten kwamen. Veel historici schreven over de regio's van Groot-Brittannië (Schotland en Wales) waar geen Romeinse wapens zijn doorgedrongen. Dit was belangrijk tot aan de tijd van de vervolgingen van Diocletianus, enz. In Groot-Brittannië was er relatieve vrijheid. Terwijl de historicus Tertullianus uit het begin van de 2e eeuw het nog niet de 'Tweede Rome“, Hij schilderde het als bloeiend af, net als vele anderen. Allemaal erop wijzend dat het een belangrijke "Apostolische Stoel" is. Terwijl Groot-Brittannië zich in de volgende 10 eeuwen ontwikkelde, was het overal unaniem dat Glastonbury concreet een onafhankelijke Apostolische Stoel was. Het was nooit Bijbels om te proberen een dergelijke centrale controle uit te oefenen, en daarom maakt het wegblijven van die praktijk het niet minder belangrijk. Veel kerkenraden gaven zich over aan de kerk van Engeland vanwege haar anciënniteit en authenticiteit, aangetoond in haar apostolische oorsprong. Na het lezen van de bijgevoegde PDF van vroege Britse heiligen (1e-2e eeuw) het zou duidelijk moeten worden dat Glastonbury (en andere Welsh Engels-orthodoxe kerken) een satelliet van Groot-Brittannië waren. De meesten waren het erover eens dat Groot-Brittannië altijd onder het patriarchaat van Jeruzalem stond, niet Rome. Daar wordt zeker een zeer sterke samenwerking aangetoond.

Wist u Glastonbury Abbey vier keer zo groot was als de kathedraal van Constantinopel?

Over de hele wereld kreeg het verschillende titels, zoals "het tweede Rome", "de meest heilige grond op aarde", "het heilige eiland", "het moederland", "de oude kerk", "de moeder van de heiligen". , ‘De bakermat van het christendom’, ‘Gebouwd door de handen van God zelf’"De bron en oorsprong van alle religie", "gebouwd door de handen van Christus zelf (- Augustinus 'eigen erkenning)'.

PDF BESTAND: Britse heiligen uit de eerste en tweede eeuw